Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

On 12:01 π.μ. by Insurance Station
ασφαλιστικά ταμεία
Από την 1/7/2015 όλα τα απομείναντα ασφαλιστικά ταμεία θα ενσωματωθούν σε ΙΚΑ και ΕΤΕΑ υπό τον όρο ότι δεν έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ προβλέπει «εμπιστευτικό» σχέδιο της Κυβέρνησης με την τρόικα, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Αυγή.

Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, το σχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ. Κάτι άλλωστε που περιείχε σαν σενάριο και μελέτη του ΚΕΠΕ .
Η ενοποίηση αφορά τόσο τις κύριες συντάξεις όσο και τις επικουρικές και το εφάπαξ. Το σχέδιο προβλέπει ενιαίους κανόνες εισφορών και παροχών, δεδομένο που ανοίγει τον δρόμο για νέες μειώσεις όχι μόνο στις επικουρικές, αλλά και στις κύριες συντάξεις.
Ωστόσο διευκρινίζεται ότι παρά την ενοποίηση διατηρείται η «οικονομική αυτονομία για τους λογαριασμούς της επικουρικής ασφάλισης».
Σχετικά δε με την ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης ΕΤΕΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΚΕΑΝ διευκρινίζεται ότι «η συμπερίληψη των προαναφερθέντων ταμείων θα οδηγήσει στην κατάργηση της οικονομικής αυτονομίας των ξεχωριστών λογαριασμών για εισφορές και παροχές των ταμείων αυτών».