Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

On 12:57 π.μ. by Insurance Station
ακινητοποιημένα αυτοκίνητα κρίση
Τέλη κυκλοφορίας , τεκμήρια και οικονομική κρίση έχουν μετατρέψει σε «νεκροταφείο» πινακίδων κυκλοφορίας της εφορίες καθώς πάνω από ένα εκατομμύριο ΙΧ, σύμφωνα με τα αρχεία σήμερα υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται σε καθεστώς ακινησίας για αποφύγουν τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, οι ιδιοκτήτες επιβατηγών αυτοκινήτων που καλούνται να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας, ανέρχονται σε περίπου 4,15 εκατ. από 4,25 εκατ. που ήταν πέρυσι και 4,3 εκατ. που ήταν πρόπερσι. Το ότι έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων σημαίνει ότι αυτά βρίσκονταν σε καθεστώς κυκλοφορίας, μέχρι και την 1η Νοεμβρίου, οπότε και εκδόθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα αν και τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα έφτασαν το ένα εκατομμύριο δεν μειώνεται ο αριθμός σε κυκλοφορία όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τελών κυκλοφορίας. Το θέμα το εξηγούν στατιστικά με το γεγονός ότι προστίθενται και τα αυτοκίνητα που πρώτης κυκλοφορίας καθώς οι ενδιάμεσες άρσεις της ακινησίας.
Επίσης όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» εκτός των ΙΧ στη λίστα περιλαμβάνονται, επίσης, 1,2 εκατομμύρια μοτοσικλέτες και περίπου 900.000 φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, ενώ ο συνολικός αριθμός οχημάτων από το οποίο περιμένει το Δημόσιο να εισπράξει τέλη κυκλοφορίας ανέρχεται στα 6,3-6,4 εκατ. οχήματα.
Πάντως εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής του Επικουρικού Κεφαλαίου ασφάλισης αυτοκινήτων , που κάνει διασταυρώσεις με το ΚΕΠΥΟ και το υπουργείο Μεταφορών για να εντοπίζονται τα ανασφάλιστα , ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων έφθανε τα 5.682.000.