Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

On 8:33 π.μ. by Insurance Station
Μετά την εξαιρετική επιτυχία που είχε σημειώσει η εκδήλωση που είχαν διοργανώσει τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) πέρσι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου διαμεσολαβούντες και εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών κάθισαν για πρώτη φορά γύρω από το ίδιο τραπέζι και συζήτησαν δημοσίως τα προβλήματα του κλάδου, φέτος το εγχείρημα θα επαναληφθεί, αλλά αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.


Αξιοσημείωτη υπήρξε στην εκδήλωση αυτή η μαζική προσέλευση των διαμεσολαβούντων, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 1.000. Έτσι λοιπόν, στις 10 Νοεμβρίου, παραμονή της Ημέρας της Ιδιωτικής Ασφάλισης, η ΕΑΔΕ και τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας εκπρόσωποι της διοίκησης των ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβούντες θα συζητήσουν γύρω από τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου μεταξύ των οποίων κυριαρχεί αυτό τον καιρό το επίμαχο ζήτημα των καταχρηστικών όρων στις συμβάσεις μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβούντων.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου. Επίσης, εκπροσωπώντας τις ασφαλιστικές εταιρείες θα παραστούν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπ. Μαυρόγαλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής κ. Ερρίκος Μοάτσος, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κ. Δημήτρης Ζορμπάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Greece κ. Giouseppe Zorgno, o Διευθύνων Σύμβουλος της Interasco κ. Κάρολος Σαΐας και ο κ. Κώστας Γιαννιώτης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιντερσαλόνικα.

Κάθε ένας από τους προαναφερθέντες θα κληθεί να απαντήσει σε πέντε ερωτήματα των εκπροσώπων των διαμεσολαβούντων. Επίσης στην εκδήλωση έχουν κληθεί και θα παραστούν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και οργανώσεων. Δεδομένου ότι η Επιτροπή Διαμεσολαβούντων του ΕΕΘ κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά στη διοργάνωση και στην προβολή της εκδήλωσης, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή διαμεσολαβούντων από αυτήν της Αθήνας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης θα έχει εξαιρετική επιτυχία και ελπίζουμε να συμβάλει στην εξάλειψη των όποιων δυσάρεστων φαινομένων στέκονται εμπόδιο αυτή τη στιγμή στην ομαλή λειτουργία του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης