Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

On 11:27 μ.μ. by Insurance Station
αλλαγές στο ασφαλιστικό

Αλλαγές στο ασφαλιστικό, αλλά και στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις που αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, φέρεται ότι ζητούν μεταξύ άλλων οι δανειστές μας προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα και να κλείσει η αξιολόγηση.

Η τρόικα, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, φέρεται να απαιτεί αλλαγές στους συντελεστές προσδιορισμού των συντάξεων για όσους αποχωρήσουν από την αγορά εργασίας μετά την 1/1/2015, θέτει θέματα κατάργησης όλων των «ενδιάμεσων» ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και ζητήματα που αφορούν στον προσδιορισμό της ελάχιστης σύνταξης  και των προνοιακών επιδομάτων.
Επίσης όσον αφορά στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία,  η τρόικα ζητεί εκ νέου αλλαγή του νόμου προκειμένου να τεθούν κριτήρια για το ποιοι θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και ποιοι όχι.
Ζήτημα φαίνεται ότι ετέθη και για αύξηση του ΦΠΑ.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται  μειώσεις στις συντάξεις και νέες αλλαγές στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες.
Αντίθετα πληροφορίες θέλουν να αντιπροτείνει το πάγωμα όλων των συντάξεων τουλάχιστον για τη διετία 2016 - 2017 προκειμένου να συγκρατηθεί η αύξηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα απαιτούμενα ένσημα από 4500 που είναι σήμερα σε 6000 προκειμένου να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Επίσης, εξετάζεται οι νέοι όροι θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος να ισχύσουν για όσους έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/1975.

Πηγή: naftemporiki